Elokuussa 1998 kaikki sai alkunsa. Nuori yrittäjän alku Janne Taka laittoi pystyyn oman, pitkään haaveleimansa moottoripyöräyrityksen Ylistaroon. Syksy ei ollut parasta mahdollista aikaa aloittaa moottoripyöräyritystä, mutta Taka piti päänsä kylmänä ja tavoitteet kirkkaana ja niin kauppa lähti käyntiin. Ensimmäiset kaksipyöräiset saapuivat Amerikasta JT-Laitteen kylmään, markkinapaikallisesti kehnoon talliin. Toisella kaudella alkoi myös Saksan markkinat rullaamaan ja Saksa onkin pysynyt vahvasti mukana kuvioissa tähän päivään asti.

 

Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2000, jätti JT-Laite hyvästit ensimmäiselle myyntipaikalle ja katse suunnattiin kohti 85 neliöistä omakotitalon hallia. Tämä halli oli edelliseen tilaan nähden jo huomattavasti enemmän myymälän oloinen lämmityksineen ja suurempine säilytystiloineen. Tässä hallissa oli kuitenkin myös omat haasteensa: miten asiakas löytäisi omakotitalon yhteydessä sijaitsevaan moottoripyöräliikkeeseen?

Kahdessa vuodessa liiketoiminta kasvoi reipasta tahtia ja kauppa pääsikin sesonkiluonteisesti hyvään vauhtiin. Myymälätilojen lisäksi laajennuksen koki myös tarjonta: mukaan myyntiin otettiin moottoripyörien lisäksi myös tuontiautot. Autojen raaputtelu ja myynti talvipakkasessa ei totisesti tuonut vastusta moottoripyöräkaupalle. Tähän mennessä oltiin jo monet kerrat haettu se kuuluisa kehään heitetty pyyhe takaisin. Uusin ideoin ja voimin lähdettiin kohti seuraavia haasteita.

Vuonna 2003 uusia tiloja laajennettiin 120 neliön verran. Samalla liiketoiminta laajeni pelkän myynnin sijasta myös pienehköihin rengas- ja huoltotöihin. Liiketoiminnan laajenemisen ohella kasvoi myös liikevaihto.

Ehti kulua neljä vuotta ennen kuin siirryttiin uusiin, jälleen suurempiin vuokratiloihin hyvälle markkinapaikalle valtatien varteen. Tällä muuttokerralla ei JT-Laite ollut enää yksin myyntipaikassa, sillä samoihin tiloihin tuli Matias Ojaniemen pyörittämä MO-Service- yritys. MO-Servicehoiti huoltopuolen ja yhteistyö kahden yrityksen välillä käynnistyi. Sotkuinen huoltotyö ja kiiltävän puhdas myyntityö eivät kuitenkaan ottaneet onnistuakseen samoissa tiloissa. Tässä tilanteessa olikin pähkinä purtavaksi, kunnes pikku hiljaa alkoi herätä ajatus ikiomasta toimitilasta.

Kymmenen vuotta moottoripyöräbisnestä kului kuin hujauksessa ja syksyllä 2008 olikin aika juhlistaa 10-vuotista JT-Laitetta! Vuosi 2008 muistetaan kuulemma myös taantuman alkamisesta, mikä ei kyllä näkynyt JT-Laitteen toiminnassa. Suunnitelmat omasta myymälästä ja liiketiloista potkaistiin käyntiin toden teolla kun sopiva tontti omien toimitilojen rakentamiselle löytyi ja ei aikaakaan kun tontista tehtiinkin huippukaupat!

Vuonna 2011 valmistuivat uudet 620 neliöiset toimitilat ja muutto uusin tiloihin alkoi saman tien. MO-Service seurasi edelleen mukana ja yrityksellä onkin saman liiketilan päädyssä oma 150 neliön tilansa. Rakennusoikeutta tontille jäi käyttämättä 1200 neliötä, joten saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Suunnitelmat ovat ainakin huimat! Samana vuonna Janne Taka perusti JT-Laitteen rinnalle Taka-Kiinteistöt yrityksen. Taka-Kiinteistöt omistaa mm. liikekiinteistön, jossa toimii vuokralla JT-Laite ja MO-Service.